9/24/2015

Verzadiging

Vandaag wilde ik een heel klein stukje schrijven over wat ik eigenlijk het lekkerste vindt aan het
sporten. Sporten is flink je best doen en hard werken. Hier en daar zweet je wat en na wat uurtjes in de sportschool, of een uurtje hardlopen, kan het gebeuren dat je jezelf hijgend op de bank laat vallen omdat je helemaal uitgeput bent. Sommigen hebben er een hekel aan, anderen vinden het heerlijk.



9/23/2015

sport van de maand: Hardlopen

Wanneer ik zondagochtend naar mijn golftraining ga, zie ik veel mensen hardlopen. Bij mij in het dorp zie je dit bijna niet. Sommige hebben echt een super conditie en kunnen hele stukken in een goed tempo hardlopen, maar je ziet ook mensen die pas begonnen zijn. Ik vind dat zij best wel trots op zichzelf mogen zijn. Daarnaast inspireert en motiveert mij dit heel erg. Dus deze maand zet ik deze sport eens lekker in het zonnetje!


9/21/2015

Recept: Zoete aardappel frieten

Hi!

Vandaag geef ik jullie mijn heerlijke recept weg van de zoete aardappel frieten. Wat een heerlijke lekkernij is dit zeg!
Ik had er al eerder over gehoord, maar eigenlijk nog nooit verder uitgeprobeerd. Na wat zoeken en lezen ben ik naar de winkel gegaan en heb ik 2 zoete aardappelen bij de jumbo gekocht voor 1 euro. Dit was ongeveer een halve kilo (500 gram). 

Voordat we gaan beginnen ga ik jullie eerst nog even iets vertellen over de zoete aardappel.

Komen de zoete aardappel en de normale aardappel 1 familie?
Eigenlijk is de zoete aardappel helemaal geen familie van de aardappel, want ze komen van een hele andere plantenfamilie. De normale aardappel komt namelijk van de nachtschadefamile en de zoete aardappel van de windefamilie.
Dit betekent natuurlijk niet dat het gelijk niet meer gezien kan worden als een vervanger van de aardappel. Want in principe zitten er dezelfde stoffen.

Waar komt de zoete aardappel eigenlijk vandaan?
De zoete aardappel is een tropische groente die uit Peru komt. Dit is ook de reden dat de zoete aardappel heel moeilijk te telen is hier in Europa, omdat het veel te koud hier is. Stop daarom een zoete aardappel ook niet in de koelkast of vriezer. Alles moet geïmporteerd worden uit Amerika en dat is best prijzig, waardoor deze aardappelen dus ook duurder zijn dan de normale.


Nou laten we aan de slag gaan!

Omgaan met negatieve reacties

Hoi! Vandaag wil ik het over iets gaan hebben waar bijna iedereen die fit wil worden mee te maken kan krijgen. Jullie lazen het al: negatieve reacties.
Misschien herken je het wel: je bent trots op je workout die zo goed ging, en dat vertel je de volgende dag tegen je vriendinnen. Helaas kijken ze je alleen maar aan en vervolgens komt er een diepe zucht. 'Maar je bent helemaal niet dik, wat een onzin'

9/19/2015

Hoe behoud je, je motivatie?

Motivatie. Je ziet een keer een mooi plaatje op instagram van een fitness model en denkt bij jezelf ''had ik maar zo'n lichaam''. Je voelt een boost van motivatie en begint de volgende dag gelijk met je eerste workout en een appeltje erbij. En de dag daarna weer, en de dag daarna weer... Maar dan... Je lievelingsprogramma houd een marathon dus je denkt bij jezelf ''aahh één dagje overslaan kan geen kwaad''. Maar de dag daarna heb je een feestje dus ja, je komt weer niet aan je workout toe, en natuuuuurlijk is het de volgende dag bijkomen van de kater. Zo hebben we allemaal onze excuusjes en komt er uiteindelijk niks meer van. De motivatie is gewoon weg. Dus hoe houd je jezelf toch vast aan die motivatie? Hoe kan je jezelf iedere dag blijven motiveren om jezelf te pushen tot het uiterste? 



9/18/2015

FOOOOOOD!

Hey hoi,

Nou volgensmij hoef ik jullie niet meer te vertellen waar ik het vandaag over ga hebben.
Eten eten en nog eens eten.. Als je iemand zoals mij bent denk je de hele dag aan niks anders. Eten is en blijft mij een toppunt van de dag. En voor wie dacht dat wij fitties de hele dag amper iets eten, jullie hebben het mis. Sterker nog sinds ik gezond eet, eet ik meer als ooit tevoren. Het is niet alleen belangrijk om te (gezond) te eten, maar ook leuk.

Ik ben altijd al iemand geweest die veel honger heeft. Ik ben dan ook een grote eter. En ik lust bijna alles. Ook ben ik enorm fan van hapjes, chips, snoep en dingen zoals chocolademelk. Had je dat verwacht? Vast niet! Vaak als mensen beginnen met sporten en gezond eten slaan ze hier in door. Wist je bijvoorbeeld dat je best een keertje chips mag eten. Of die lekkere gevulde koek. Als je jezelf hier in tegen houd krijg je er alleen maar meer zin in. Af en toe jezelf laten gaan mag best!

9/17/2015

Fit worden, hoe draai je die knop om?

Fitter worden, hoe begin je daar mee? Voor veel meiden is het lastig om die knop om te draaien. Ook al willen ze zo graag, het blijft moeilijk om er ook echt aan te beginnen. Veel weten niet waar ze moeten beginnen, of kunnen de juiste motivatie niet vinden. En ik geef eerlijk toe, het is ook ontzettend lastig en ook ik heb er nog dagelijks moeite mee. Want ja, elke dag kom je toch weer in verleiding te staan met het een en ander.

De eerste en aller belangrijkste tip die ik jullie wil geven is: begin gewoon nu! En dan bedoel ik ook letterlijk nu. Er zijn zo veel manieren om te beginnen met afvallen of fit worden en nee, dat hoeft niet allemaal te beginnen met het aanschaffen van dure hardloop schoenen. Er zijn zoveel meer mogelijkheden! Gisteren heeft Loes een challenge geplaatst waar je de deur niet voor uit hoeft. Om daar mee te beginnen, is al een
goede start! Het kost je maar een paar minuten per
dag en bedenk jezelf eens hoe ongelooflijk trots jij
 op jezelf kan zijn wanneer je de challenge
 volgehouden hebt!

9/16/2015

Sportfacts: waarom is sporten nu zo belangrijk?

Sporten is gezond. Het verminderd onder andere zieken. Dat is iets wat we allemaal wel weten, maar waarom is sporten nu zo gezond? Tuurlijk, van sporten val je af, maar er zijn nog veel meer feitjes waarom sporten zo gezond is. Ik zal er vandaag een paar voor je op een rijtje zetten. Niet allemaal, want sporten kent zoveel voordelen dat het gewoon te veel is om op te noemen. Daar gaan we dan:

9/14/2015

Mijn eerste keer naar de sportschool


Hoi allemaal!
Ik ben net terug van mijn eerste bezoek aan de sportschool.. Ik heb een proefweek genomen en ik kan de hele week alles uitproberen!

Bij aankomst kreeg ik meteen een uitleg. De sportschoolinstructeur liet alle apparaten zien, en ik probeerde wat dingen uit. Ik had meteen zin om voor 'het echie' te gaan, maar daar was nog niet echt tijd voor helaas. Ik zou namelijk om 8 uur een groepsles hebben!
Of ik er zin in had? Hm, niet echt eigenlijk.
Of nouja, ik had er heel veel zin in, maar ik voelde me toch wel wat machteloos zo ongetraind in mijn eentje, voor de allereerste keer, tussen allemaal gespierde mensen.

9/13/2015

Eiwit supplementen

Hallo allemaal,

Vandaag ga ik het hebben over een belangrijk onderwerp in de fitness branche. Er zijn heel veel verschillende supplementen die men gebruikt voor en na een training/work-out.

De populairste supplement die men gebruikt is de eiwit shake.
Deze eiwit shakes worden gemaakt van whey proteïne of te wel het wei eiwit. Het wei eiwit is een hele gezonde en biologisch eiwit dat door het lichaam heel snel wordt opgenomen.

Eiwitten bestaan uit amino-zuren, deze eiwitten zorgen ervoor dat de spierbeschadiging na een training weer snel hersteld wordt.
Eiwitten zijn van groot belang omdat de spieren voor groot en deels uit water en eiwitten bestaan. Deze eiwit shakes zijn van groot belang bij (explosieve) krachtsporters.
Als men een goed ritme in zijn/haar work-out en voedingspatroon heeft is het beter om met eiwit shakes te werken.

9/12/2015

A healthy mind: het zelfbeeld

Hee chickiees! Als je mijn vorige post 'even voorstellen' hebt gelezen, zag je waarschijnlijk al dat ik over het zelfbeeld en redenen om je levenswijze te veranderen begon. Vandaag wil ik me daar graag in verdiepen. Het zit namelijk zo, tegenwoordig wilt ieder meisje het perfecte lichaam. Ze kijken in de spiegel en het enige wat ze zien is henzelf. Klinkt best logisch toch? Maar lees die zin nog eens goed. In mijn oren klinkt de zin minderwaardig, en dat is ook precies hoe ze zichzelf zien.

Bron

9/11/2015

Ik daag je uit. (1)



Challenge Time!

Nou fitties, daar is die dan, de challenge die ik de komende maand ga doen. Ik begin vanaf zaterdag 12 september en eindig op zondag 11 oktober. Tijdens deze challenge blijf ik natuurlijk hardlopen en naar de sportschool gaan. Ik ben benieuwd of ik met deze 30 days challenge verschil ga zien. Momenteel ben ik nog niet een van de sterksten, dus deze challenge wordt wel echt een uitdaging voor mij. De challenge neemt weinig tijd in beslag en kan dus makkelijk naast mijn dagelijkse bezigheden. 
Ik ga maandelijks een challenge doen en hoop natuurlijk dat jullie enthousiast mee gaan doen. Ook zal ik jullie na iedere challenge de verandering van mijn lichaam laten zien en mijn mening geven over de challenge van de maand. Onderaan deze post kun je mijn before foto vinden.

Ik hoor graag van jou of je mee doet.
You can do this!

-xoxo- Loes





9/10/2015

Even voorstellen: Tenicia


Olaa amigaaas!

Ik ben Tenicia en ik ben 16 jaar.
Nee oké eigenlijk ben ik 15 maar ben 2 oktober jarig dus het is zo dichtbij... Dus hou het maar bij 16 haha. Ik zit nog op de middelbare in de 3e (jaa in de 3e als 16 jarige) van vmbo-t. Hu maar hoe kan dat? Nou ben dus dit jaar blijven zitten (plus afgestroomd, klein detail) in de 3e. Niet leuk maarja haha. Ik woon in een stadje dat naast Arnhem ligt.

Ik heb niet veel hobby's maar natuurlijk is 1 ervan sporten. Ik zit zelf op kickboksen en doe thuis ook wel eens wat. Moet nu wel van kickboksen af omdat ik ben afgestroomd dus school moet even op nummer 1. But I'll be back!

Even voorstellen: Maks


Hoi! Ik ben Maks, ik ben 16 jaar en ik zit nu in het eerste jaar van mijn opleiding marketing en communicatie op de event academie. Ik woon al mijn hele leven in een klein dorpje in Zuid Holland. In het dagelijks leven ben ik veel bezig met mijn honden, fotografie en vriendinnen. Ook heb ik een grote passie voor reizen, en natuurlijk ben ik veel bezig met sporten en gezond eten!

Ik heb nooit overgewicht gehad. Volgens de BMI scores heb ik zelfs wat ondergewicht. Toch kwam ik eind 2014 op de gedachte dat ik best wat gezonder zou mogen leven. Die chocolade en koekjes, zijn die wel echt nodig? En frisdrank dan, het is eigenlijk zo ongezond!

Even voorstellen: Loes

Hallo fitties,

Mijn naam is Loes, ik ben geboren op 19-07-1995 te Oss wat betekent dat ik momenteel 20 jaar jong ben.
Wat kleine dingen over mij zijn o.a. dat ik probeer 6x per week te sporten, ik van koken hou, en graag mijn doelen behaal. 
Verder studeer ik momenteel international tourism and management en zit ik in mijn afstudeer jaar.

Maar toch kwam er een moment in mijn leven dat ik mij niet meer prettig voelde in mijn lichaam. 

Ik durfde er niet veel aan te doen. 
Ik was bang om alleen naar de sportschool te gaan. En dacht dat mensen toch zouden denken dat ik het niet kon of niet zou volhouden. 
Op dat moment was ik niet te dik maar voelde ik me wel onprettig. Ik wilde er onmiddelijk iets aan doen. 
Dus ben ik op zoek gegaan naar een stel meiden die hetzelfde wilden als ik: sporten en gezond zijn. Een healthy lifestyle op een gezonde manier. Daarbij zocht ik meiden die niet aan het crash dieëten waren. Ik wil ten alle tijden gezond afvallen en het ook gezond houden voor mijn lichaam. Daarbij komt dat ik eten veel te lekker en gezellig vind. En ik hou enorm van bakken en koken. Gelukkig vond ik deze meiden al snel. Via een groeps whatsapp houden wij elkaar gemotiveerd. En nu zijn we zelfs zo ver dat we met een paar meiden gaan bloggen. Ik ben enorm trots op wat ik bereikt heb tot nu toe. Dankzij deze meiden hou ik mijn hoofd er bij en lukt het me om mijn doelen te behalen. 

Xoxo
Loes

Even voorstellen: Ilse


Mijn naam is Ilse en ik ben momenteel 18 jaar oud. Ik ben geboren in het mooie Drenthe en woon mijn hele leven lang al in een klein en gezellig dorp. Op dit moment studeer ik Leisure and Hospitality Executive op het mbo, en ik zit in mijn eerste jaar.

Jaren lang heb ik nooit zo erg gelet op mijn beweging, voeding en gezondheid. Op de middelbare school liep ik bijna dagelijks de supermarkt in om een zak chips of een frikandelbroodje te kopen. Natuurlijk wist ik wel dat het slechts was, maar ik zei altijd tegen mijzelf: ''Ach, dat fiets ik er toch wel weer af.''. En ik had gelijk, ik bleef mijn eigen gewicht houden, hoeveel ik ook at. Toen ik naar het mbo ging fietste ik veel minder. In plaats van die veertig minuten, hoefde ik nu maar tien minuten te fietsen. Mijn beweging werd minder, maar mijn etengewoonte bleef hetzelfde.  Al snel merkte ik dat ik toch wat meer vet op de botten kreeg, en toen ik ineens mijn zomerbroeken niet meer paste, zag ik toch wel dat ik flink aangekomen was.

9/09/2015

Even voorstellen: Sharlene

Meedoen aan deze blog leek mij wel wat! Waarom? Dat zal ik zo even uitleggen. Eerst zal ik mezelf even voorstellen. 

Mijn naam is Sharlene en ik ben geboren op 19 november, 1997. Ik zit in het vijfde jaar van het VWO met het profiel natuur & gezondheid en het profiel natuur & techniek. Dit heb ik gekozen, omdat ik alles wat met het lichaam en de natuur te maken heeft interessant vind. Een hobby van mij is dan ook sporten en bewegen en lekker in de natuur rondlopen of fietsen. 

Daarnaast ben ik gek op koken en alles wat met eten te maken heeft. Daarom is mijn baantje bij de pizzeria voor mij meer een hobby dan werk. Een nadeel voor mij is wel dat ik een voedselallergie heb en daarom is werken in de horeca soms niet optimaal.Sinds kort ben ik met golfen begonnen. Het is een sport dat me eerst heel saai leek, maar toch heel leuk en ook intensief blijkt. Verder vind ik het ook leuk om met schrijven bezig te zijn, series te kijken en websites te ontwerpen.

De reden dat ik mee wil doen aan deze blog is niet alleen omdat ik het onderwerp zo leuk vind en ik van schrijven en ontwerpen houd, maar ook om mijn conditie te verbeteren. Mijn doel is om mijn conditie zo te verbeteren, dat ik minimaal 5 kilometer kan hardlopen in een redelijk tempo. Daarna wil ik mijn doel bij gaan stellen. Ik wil mijn doel vooral bereiken door te gaan hardlopen en te gaan beginnen met work-outs. Alles wat daar bij komt is dan mooi meegenomen.  

Mijn doel is niet om af te vallen en om gezonder te gaan eten. Afvallen is voor mij niet nodig en nog gezonder gaan eten is niet echt haalbaar vanwege mijn allergie. Het enige wat ik kan doen is af en toe een pizza van mijn werk afwijzen.

Tot slot wil ik alle meiden die hier aan mee doen bedanken voor hun support die ze mij leveren en die nog komt. Daarnaast wil ik iedereen vooral veel plezier wensen, zowel met bloggen als met het lezen van onze blog! 

Liefs, 
Sharlene

9/06/2015

Even voorstellen: Naomi

Hee lieve mensen,

 Voordat we met het echte werk gaan beginnen zal ik mij eerst even voorstellen. Ik ben Naomi en ben op 1 december 1997 in Rhoon geboren. Ik woon al heel mijn leven in hetzelfde huis in het kleine dorpje dat vlak onder Rotterdam ligt. Sinds 2012 ben ik begonnen op de vooropleiding van Codarts, het conservatorium van Rotterdam. Ik zit nu in mijn eindexamen jaar van de Havo en doordat ik op een speciale school zit is het soms wat zwaarder als anders. Naast je normale vakken heb je nog ongeveer 12 uur extra muziekuren plus natuurlijk je thuisstudie.

 Naast mijn enorme passie voor muziek, ik speel trouwens alt-saxofoon, hou ik ook enorm van sporten, koken, bakken en vooral lekker kletsen en gek doen. Op het begin hield ik niet erg van naar de sportschool gaan omdat ik het maar eng vond dat iedereen me zo kon zien sporten. Toch heb ik de stap gezet en ben ik intensief begonnen met sporten. Ik ben eerst buiten begonnen met hardlopen maar doordat ik merkte dat ik dit eigenlijk niet genoeg vond ben ik me gaan inschrijven bij de sportschool.